søndag 30. juni 2019

Motiv X av AHNHƎM

Motiv X
This crime Motive X, written by the swedish author Stefan Ahnhem, was really exciting and intense.
It's based on 3 earlier books about Fabian Risk, and is finished with a cliff hanger, so to get more answers, we have to wait for future books to be published.

"It doesn't matter where you dig, as you reach deep enough it will eventually start to smell."

.....................

Dette var siste bok i Aschehougs leseutfordring. 6 bøker på 6 uker. Tida bare raste av gårde. 📖
Veldig ålreit at andre velger bøker innimellom, så jeg får utvidet lesehorisonten min litt. Tusen takk til Aschehoug for utfordring! 😊

Den siste boka var Motiv X av Stefan Ahnhem.
En kriminalroman over 574 sider med flere paralelle saker. Vi følger arbeidet til etterforskergruppen i Helsingborgpolitiet med å oppklare sakene som dukker opp som perler på en snor.
Ingvar Molander, Irene Lilja, Klippan, Fabian Risk og Astrid Tuvesson og obdusenten Einar "Fletta" har nok å gjøre. Handlingen er lagt til sør-Sverige og Sjælland i Danmark.

Mest spennende var det å følge med på "etterforskningen" som Fabian har off record, innenfor egne rekker.
Var Hugo Elvin som fikk mistanke til Molander, men etter at han ble funnet hengt, er det Fabian som jobber videre mot å avsløre arbeidskollegaen.

Det er hele tiden driv i historien, så lesningen går unna.
Liker at det er litt humor underveis.
Noe jeg synes er unødvendig er detaljbeskrivelser av sadistiske drapsmetoder. Vi er både i hodet på gjerningsmannen fra planlegging til utførelse av drap, samt sammen med krimteamet når de finner likene.
Virker som det er om å gjøre for forfatteren å finne på flest mulig groteske metoder å ta livet av folk på. Personlig synes jeg det er etterforskningsbiten og den sosiale interaksjonen som er interessant.

At Stefan Ahnhem skriver bra er det ingen tvil om. Forfatteren er skyldig i 3 tidligere utgivelser også, som jeg ennå ikke har tatt for meg. Men kanskje en dag ... 📙

🕮
"Hvor du graver spiller ingen rolle. Bare du kommer dypt nok, vil det til slutt lukte vondt."
🕮

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Send meg gjerne en melding! :)